Deutsch
Meinls Café

Classic and Contemporary Coffee Specialities

Meinl's Café with its terrace on the Kohlmarkt, is among the best-known city-centre locations where people come to enjoy the traditional Viennese are of coffee drinking. The menu offers you 35 different ways to drink coffee; starting with the classic melange, you'll find old favourites like cappuccinos as well as lesser-known concoctions like the einspänner, kaffee verkehrt and mazagran.

 

Meinl's Café continuously amazes his customers and wins new devotees with his new creations such as mandorlino, a cold espresso flavoured with almond milk, and melange orangina, a delightful blend of a große braune and orange liqueur.

 

Each recipe is prepared in a traditional way, whether by espresso, in the Turkish style or even using the long-forgotten "Karlsbader Methode", and matched with the bean whose qualities can best be exploited by the chosen process.

For Turkish coffee, for example, the stronger varieties are best. For espressos, where taste and aroma are heavily concentrated, South American beans with less fruit and acidity are preferred.

 

More distinguished varieties such as Guatemala Antigua or the Ethiopian Mocca Yirga release their subtle aromas best when brewed using the "Karlsbader Methode".

The dedicated staff of Meinl's Café are always on hand and ready to prepare your coffee in whichever way you choose to take it, and to add another level to your enjoyment of this wonderful drink.

An inviting selection of croissants and pastries from our own patisserie provide the perfect accompaniment to your coffee experience.

If you are looking for some cool refreshment in the summer heat, you can spoil yourself with a delicious iced coffee or a tasty energy-boosting drink.

 

Whatever the season, the combination of professional service, expert preparation and a relaxed atmosphere makes Meinl's Café the place to drink coffee in style! 

Coffee Preperation
Depending on the type of coffee is one of the traditional preparation; Espresso, Turkish type or the Karlsbad method used to optimally highlight to the different characteristics of each variety. The most powerful varieties suitable for Turkish coffee, are ideal for espresso, which highly concentrated aroma and flavors, South American varieties with little fruit and acidity. Noble varieties such as Guatemala Antigua and Ethiopian Mocha Yirga unfold their subtle flavor best at brewing the Karlsbad method.
Wiener Espresso
Cappuccino
Wiener Melange
Italienischer Espresso
Franziskaner
Kaffee verkehrt
Gewürzkaffee
Türkischer Kaffee
Kapuziner
We Recommend
 
Julius Meinl - Lungo Arabica Capsule
Add to your favorites list
€ 3.99
 
Julius Meinl - Espresso Ethiopia Capsules
Add to your favorites list
€ 3.99
 
Meinls Kaffee Bristol
Add to your favorites list
€ 12.00
 
Julius Meinl - Espresso Lirica Capsule
Add to your favorites list
€ 3.99
 
Meinls Kaffee Blue Mountain
Add to your favorites list
€ 65.00
 
Julius Meinl - King Hadhramaut Whole Beans
Add to your favorites list
€ 7.99
 
Julius Meinl - Decaf Sonetto Capsule
Add to your favorites list
€ 3.99
 
Meinls Kaffee Bristol
Add to your favorites list
€ 23.50
 
Meinl's Coffee Del Moro
Add to your favorites list
€ 24.50
 
Meinl's Green Coffee Colombia
Add to your favorites list
€ 4.00
 
Meinl's Coffee Del Moro
Add to your favorites list
€ 12.50
 
Freifeld - BIO Speltcoffee
Add to your favorites list
€ 11.99

Contact

+43 1 532 33 34 6300

During opening hours, you can reach our employees by telephone and by mail.
Send email

Newsletter

We'd like to keep you informed! Let's stay in contact.

Shopping Cart

Your shopping cart is empty.
Use it and fill it with delicacies from all over the world.

Shopping Cart
Upcoming Events

27. Jänner 2020
Jägerball-Dinner in Meinls Restaurant

Die Ballsaison ist eröffnet!
Starten Sie mit uns kulinarisch in eine wunderschöne Ballnacht und genießen Sie ein exklusives 4-Gänge Ballmenü in Meinls Restaurant!

Wann:
Montag, 27.1.2020
ab 17:30 Uhr


BALLMENÜ

Canapés

***
Reh Consommé mit Sherry und gebratener Gänseleber

***
Gebratener Zander mit Topinambur, Nüssen, grünem Apfel und Senfsauce
oder
Fasanenbrust im Speckmantel mit schwarzer Trüffel-Sauce, Radicchio und Lauchpüree

***

Mohr im Hemd mit geeister Kaffeetarte und Schlagobers


Menüpreis: € 69,- pro Person

Reservierungen unter
Tel.: +43(0)1 532 33 34 6000 oder
email:
restaurant@meinlamgraben.at

Um zu gewährleisten, dass Sie die glanzvolle Eröffnung des Balls nicht verpassen, bitten wir Sie bis spätestens 18.30 Uhr in unserem Restaurant Platz zu nehmen.


Auf Ihr Kommen freut sich Ihr Meinls Restaurant-Team!


11. Februar 2020
Weinverkostung Weingut Markowitsch

In Meinls Weinbar werden am Dienstag, 11. Februar ab 19:00 Uhr die prämierten Weine des Weinguts Markowitsch präsentiert und verkostet. Wir freuen uns Ihnen zu diesem besonderen Abend ein korrespondierendes 5-Gänge Menü servieren zu dürfen.

Degustationsmenü


Chardonnay 2018
***
Häuptelsalat mit Petersilien-Vinaigrette dazu grüner Apfel, Walnuss, Ziegenkäse und Gewürzcracker
Prellenkirchen Weißburgunder 2018
***
Cremiges Omelette mit Krabben dazu Räucherlachs, Zitronen-Creme-Fraiche und Blattspinat
Ried Schüttenberg 2018 Chardonnay
***
Ente im Ganzen in zwei Gängen:
Rosa gebratene Brust mit Ingwer glasiert dazu rote Rüben, Feigen und Radicchio
Pinot Noir Reserve 2017
---
Entenkeulen-Ragout mit hausgemachten Pappardelle und Kohlsprossen
Rosenberg 2017
***
Käse
Ried Kirchweingarten 2017
***
Schokoladentarte mit Banane und Erdnuss
Trockenbeerenauslese Chardonnay 2014


 Verkostungsbeitrag € 99,00 pro Person.
Um Anmeldung wird gebeten, da die Teilnehmerzahl beschränkt ist.

Tel.: +43(0)1 532 33 34 6100 oder email: weinbar@meinlamgraben.at


Wir bitten um Verständnis, dass Reservierungen nur unter Angabe der Telefonnummer angenommen werden können.


Wir freuen uns auf Ihr Kommen!

26. Februar 2020
Heringsschmaus in Meinls Restaurant

Wir laden Sie herzlich ein die Faschingszeit traditionell bei einem Heringsschmaus in Meinls Restaurant ausklingen zu lassen. Genießen Sie ein 4-Gänge Menü und gerne servieren wir Ihnen dazu auf Wunsch eine Auswahl korrespondierender Weine.

Wann:
Mittwoch, 26. Februar 2020
ab 18:00 Uhr
Wo:
Meinls Restaurant
Graben 19, 1010 Wien


HERINGSSCHMAUSMENÜ

Von unserem Horsd’œuvre Wagen bieten wir Ihnen klassische Heringsschmausgerichte

***
Hummercappuccino
***
Bacalhau ala Vila Joya
Kabeljau, Herzmuscheln, Paprikasud, Rui und Koriander
***
Apfeltarte mit Vanilleeis

  
Menüpreis
: € 59.- pro Person


Reservierung unter:
Tel.: 01 5323334 6000 oder
per Mail an restaurant@meinlamgraben.at


Newsletter-Abo


Events & Tastings

Customer Service

Contact
Opening Times
Home Delivery

Shopping Cart

Your shopping cart is empty.
Use it and fill it with delicacies from all over the world.

Shopping Cart



Payment options

Career | Press | Legal notices | Order & shipping | Company Details | Cookie-Options© copyright Julius Meinl am Graben GmbH 2004 - 2020
Our website uses cookies. We use these cookies to tailor our services to your needs and to make them user-friendly. By giving your consent, you accept the use of these cookies. You can change or revoke your consent at any time. Further information can be found here.
OK No